Pelastuskoirien paikalliskoulutusviikonloppua ensimmäinen päivä tehtiin jälkiä ja toinen päivä kului ketteryyden, kauko-ohjauksen ja esineruudun merkeissä. Kouluttajina toimivat vierailevat tähdet, Mirja ja Jukka Konu paikallisten koulutusohjaajien avustuksella.

Jälkipäivänä ei kamera osunut mukaan. Vieno jäljet sujuivat pääsääntöisesti hyvin, mutta se tarvitsee vielä harjoitusta runsaiden kulmien muodossa. Kesken jäljenajon sattui hauska katkos Vienon nostaessa nokkansa haistellen vastikään paikalta poistuneita hirviä. Ihminen oli aivan äimänä ja minuutit kuluivat. Kun ihminen viimein sai muistutettua "jälki", Vieno näytti tuumaavaan "joo, joo, kun vähän vaan haistelin" ja lähti jatkamaan jäljenajoa entisellä innolla. Makkarajälki pellolla oli Vienolle outo juttu. Myös niitä otetaan jatkossa lisää tarkkuuden harjoitteluun.

Taisto ajoi makkarjälkiä sekä pellolla että metsässä. Oivallisesti mentiin. Kouluttajan kommentti Taiston työskentelystä: "tuota ei voi muuta kuin korkeintaan pilata".  Vaativa tehtävä siis. :)

Esineruutuhommia

Löysin!

Paalu!

Tuo on nimeltään pöytä

Tulin jo ulos, missä sä viivyt!

Keinu. Avustajia tarvitaan varmistamaan, ettei koira putoa tai keksi loikata kesken kaiken pois telineeltä.

Heiluva silta

Epämiellyttävä alusta. Odota, minä vielä katon onko täällä jotain  syömistä. Minä aina löydän täältä herkkuja.

Vaakatikkaat

Pituushyppyä. Ensin lyhyempi...

... ja sitten pitempi versio

Taisto osallistui päivän touhuihin laounastamalla epmiellyttävällä alustalla ja...

... pitämällä seuraa sievälle Äksy-neitokaiselle. Äksy edustaa Suomessa ja maailmallakin hyvin harvinaista Tsekkiläistä chodsky pes -rotua. Kukaan ei osannut lausua Äksyn rotua, joten siitä tuli savolaisittain sutsisatsi.

Välillä on levättävä

Päivän päätteeksi lenkkeiltiin Alman ja Ursulan kanssa

Onko se kylmää?

Ursulalla on sporttilook

Minä vähän haistan salaa...

Mitä tuolla tapahtuu?

Vesipeto Ursula

Fani ja idoli

Lisää kuvia löytyy täältä.