Käytiin koirien kanssa vierailemassa Maaningalla luonnetestissä. Kukaan ei varsinaisesti kylläkään osallistunut. :) Peppi ja Vieno olivat harjoittelemassa ampumiseen suhtautumista ja ihminen seuraamassa tapahtumaa turistina. Välillä pistäydyttiin lenkillä ja jäljen teossa. Luonnetesti oli kyllä melkoinen koettelemus siihen osallistuneille koirille. Katsojaakin hirvitti mitä kaikkia pelotuksia pahaa aavistamattomien koiruuksien tielle olikaan tehty. Uhkailevia, keppiä heiluttavia äijiä, päälle hyökkäileviä kelkkoja, hyppeliviä muovipusseja ja rämiseviä tynnyreitä. Ja päälle päätteeksi ammuntaa. Kyllä kahden vuoden alaikäraja on enemmän kuin perusteltu, ei se ollut lasten touhua. Testattavat koirat onnistuivat suurimmaksi osaksi varsin hyvin, parhaat pisteet, yli 220 keräsi borderterrieri, pieni, mutta topakka osallistuja.

Peppi ja Vieno ottivat ammuskelut rennosti autossa köllötellen. Koko päivää koirien ei sentään tarvinnut harjoitella paukkujen kuuntelua. Välillä käytiin lenkille Hilman ja Tanelin kanssa. Lisäksi tehtiin jäljet, Hilman ihminen Vienolle ja Vienon ihminen Hilmalle. Vienon jälki sujui vauhdikkaasti ja ihminen paineli juoksujalkaa perässä. Ihminen kun ei arvannut jäädä jarruttelemaan kun ei ollut itse tehnyt jälkeä. Pepille jälki oli tämän vuoden ensimmäinen. Jälki tuli tehtyä turhan pienelle metsälämpäreelle, joten siitä tuli turhan mutkallinen alkutreeniksi. Ensi kerralla täytyy tehdä reilusti suuremmalle alueelle vähemmillä kulmilla.

1548131.jpg

1548132.jpg

1548137.jpg

1548141.jpg
Lääh, pidetäänkö juoksutauko.

Kavereiden kanssa juoksua tuli siinä määrin, että ilta kuluikin rennoissa merkeissä. Saatiin sentään koiruudet sen verran hereille, että saatiin otettua äitienpäiväkuvat.

Hyvää äitienpäivää ja kukkia meidän biologisille äideille
1548129.jpg
Voiko näitä syödä?

1548121.jpg
Onko tuo peipponen vai lokki?