Uskaltauduttiin Vienon kanssa ensimmäiseen möllitokokokeeseen. Homma sujui mukavasti, saatiin jopa nippanappa ykköstulos 165,5 pistettä (raja 160 p). Möllikisassa oli mahdollista palkata kesken suorituksen, mutta jätettiin palkkaukset tarkoituksella pois, jotta tiedettäisiin millä tasolla ollaan menossa. Seuraaminen tiedettiin kompastuskiveksi etukäteen ja sitähän se olikin. Mitähän ihmettä me siihen seuraavaksi keksitään? Kokeiltu on makupaloja eritavoin, nopeaa ja hidasta etenemistä, kosketuskepin kanssa on taivallettu muutama kuukausi ja välillä palkattu leikillä. Onneksi on parhaillaan menossa bh-kurssi. Varmasti saamme sieltä hyviä vinkkejä.

No mutta sitten koesuorituksiin:

Luoksepäästävyys 10 (kerroin 1)
Vieno pysyi asiallisesti sivulla istuen, ei väistänyt eikä hötkynnyt. Vieno on sen verran avoimen oloinen tyyppi, ettei se oikeastaan koskaan väistä vieraan kosketusta ja sietää vierailtakin reipasta lääppimistä, vaikkei siitä varsinaisesti tykkääkään. Pikemminkin arvelin, että saattaisi ryhtyä innoissaan hötkyilemään.

Paikallamakuu 10 (kerroin 3)
Paikallamakuun tiesin meidän vahvuudeksi. Ollaan harjoitelut sitä tosi paljon tähtäimenä pk-puolen pitkät paikallamakuut. Tällä kertaa suoritukseen tuli kyllä yllättäviä häiriötekijöitä. Kaksi kaverusta päätti lähteä kesken paikallamakuun katsomaan kuka kukin on. Tilanteesta tuli melkoinen hässäkkä ja aika moni koira lähti liikkeelle tai ainakin nousi seisomaan. Vieno kyllä tarkkaili tilannetta, mutta pysyi hyvin paikallaan.

Seuraaminen kytkettynä 6 (kerroin 2)
Seuraaminen taluttimetta 6 (kerroin 4)
Jatkamme seuraamiseen tehoharjoittelua. Vieno jätätti koko suorituksen ajan. Jos jotain positiivista pitää sanoa, niin liikkeestä pysähtymiset sujuivat tosi hyvin. :)

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 7,5 (kerroin 2)
Itse maahanmeno sujui hyvin,mutta pisteitä putosi ohjaajan kaksoiskäskystä. Tähän täytyy pyytää treeneissä kavereiden apua huomauttamaan ohjaajalle, ettei turhaan putoa pisteet liikkeessä, jonka Vieno selvästi osaa hyvin.

Luoksetulo 10 (kerroin 3)
Se oli nappisuoritus. Reipasta vauhtia suoraan eteen ja lähelle ja siitä sivulle hyvään asentoon. Luoksetuloa ollaan harjoiteltu paljon kosketuskepin avulla ja vähän jännitti miten liike sujuu ilman kepin apua. Sivullemenoa ei ole harjotuksissa yhdistetty luoksetuloon juuri ollenkaan ettei Vieno alkaisi ennakoida.Tämä onnistui nyt hyvin.

Seisominen seuraaminen yhteydessä 8 (kerroin 2)
Tämäkin sujui täsin oikein, mutta ohjaajapahus antoi taas kaksoiskäskyn. Ohjaaja siis harjoitelkoon.

Estehyppy 10 (kerroin 2)
Hyppykin oli etukäteen vahvuudeksi tiedetty. Ainoastaan jännitti ennakoiko Vieno viereenistumisen. Ei ennakoinut.

Kokonaisvaikutus 8,5 (kerroin 1)
Iloista työskentelyä. Paitsi se seuraaminen...

Kisasta jäi tosi hyvät fiilarit. Tärkeintä oli huomata, että ohjaajalta ei mennyt koko toimintakyky jännittämisen takia. Itse asiassa loppujen lopuksi ihmistä jännitti yllätävän vähän. Vieno kuitenkin taisi aistia tilanteessa jotain omituista, koska jätätti seuraamisessa tavallistakin enemmän, taisi raukka yrittää rauhoitella ohjaajaansa. On siis harjoiteltava liikkeet niin vahvoiksi, että Vieno kestää epätavallisenkin tilanteen.