Oltiin viikonloppuna Vienon kanssa Bouvier-yhdistyksen järjestämällä talvileirillä Punkalaitumen Hiidenhelmessä. Harmillisesti kameran muistikortti irtisanoi yya-sopimuksen, joten nyt on tyydyttävä kuvattomaan ilmaisuun.

Koiria oli paikalla paljon, osa vietti paikalla koko viikonlopun ja osa käväisi päiväiseltään. Bouvierien lisäksi leirillä oli yksi mastiffi ja läjä dandie dinmontinterrierejä. Pikkuterrierit olivat varsin sööttejä otuksia, varsinkin  lauman nuorin, vajaa puolivuotias, nimensä mukainen Pikkarainen. Bouviereja oli sitten vieläkin suurempi läjä: Käpy, Pipsa, Sani, Lola, Nuka, Mara, Potti, Vera, Rose, Maisa, Elli, Vili, Fretu ainakin. Oli siellä vielä muitakin, mutta nimiä en nyt millään muista.

Ohjelmassa oli trimmausoppia. Trimmaus kestikin sitten Vienon osalta kolme päivää ja loppujen lopuksi tuloksena paikoitellen  lyhyt, mutta varsin urheilullinen look.  :D Onneksi kyseessä on uusiutuva luonnonvara. Yhtenä ohjelmanumeroista Vienokin pääsi kokeilemaan kärryjen vetämistä. Ensin jänskätti tosi paljon ja peruutus tuntui olevan ainoa mahdollinen liikesuunta. Nakkien avulla suunta kuitenkin muuttui ja vetäminen alkoi luonnistua varsin mallikkaasti. Varsinkin kun kyydissä istui leirin nuorin ihmisosallistuja, Mimmi. Vetämistä täytyy kokeilla joskus uudelleen.

Tottistakin harjoiteltiin kahden kokeneen ohjaajan opastuksella. Saatiin hyviä vinkkejä kaukana haahuilevan seuraamisen siirtämiseksi lähemmäs ihmisen polvea. Ehdottomasti mielenkiintoisin vinkki oli hyppimisen käyttämisestä palkkiona. Vienosta olisi tosi ihana hyppiä omaa ihmistä vasten ja sitä on aina vaan kielletty. Eipä ollut tullut mieleen, että treenitilantessa hyppisestä voisi tehdä erityispalkinnon  treenin päätteeksi. Näyttelyhommiakin harjoiteltiin. Hyviä vinkkejä sieltäkin. Seisominen onnistui noin 500% paremmin kuin viimeksi näyttelyssä....

Kotiin palattua Vieno käveli sisään ja samalla alkoi koirien kesken melkoinen pärinä. Ääntä runsaasti, ei  vaurioita. Samana iltana tuli vielä toinen pärinäsessio, jonka jälkeen Peppi alkoi väistää Vienoa. Lauman ihmisosapuolet katsoivat suu auki koiralauman pikaista ja yllättävää vallanvaihdosta. Ilmeisesti Vieno hoksasi bouvier-ryhmässä viikonlopun vietettyään ettei olekaan pieni hentoinen blondi vaan iso koiranrutkale (63,5 cm leirillä mitattuna), joka voi vähän pistää kampoihin. Uuden kuningatarkunnan itsenäisyyttä ei ole vielä toistaiseksi tunnustettu ylemmältä taholta. Ylempi taho jää seuraamaan miten valtarakenteet asettautuvat.