Perheessä on käynnissä rokotusbuumi. Vieno on ainut, joka ei tällä viikolla ole käynyt piikillä. Viisitoista rokotetta kahden päivän saldo! Ihmiset joutuivat moiseen tökitykseen kaukokaipuunsa vuoksi ja Peppi ihan vaan normaaliin rokotustahtiin. Osalla väestä sujuvat lumityöt hiukan jäykin käsivarsin. Peppi sen sijaan ei rokotuksien jälkimaininkeja näytä huomaavan.

Lunta onkin parin päivän sisällä tullut siihen tahtiin, että tavanomaiset lenkkipolut ovat joutuneet hiihtäjien valtaan. Jäälle ei pääse vielä aikoihin, joten lenkkireittien laadinnassa täytyy nyt käyttää luovuutta, ainakin jos mielii rauhallisille reiteille.

Vieno täytti viikonloppuna 8 kk ja pääsi merkkipäivän johdosta mittauksiin. 27,2 kg näytti vaaka ja mittanauha 60 cm, joten Vieno alkaa olla lopullisissa mitoissaan. Penturuuasta onkin jo siirrytty aikuisten syömisiin. Ruuissa olikin melkoinen valinnan vaikeus. Valintaa helpottui kerrasta kun yhtä ehdokasta myytiin näyttelyssä alella kylkiäisen kera. :-D Vienolla ruoka näyttää maistuvan joka tapauksessa mainiosti, sekä pentu- että kylkiäisvaihtoehtona.

Vienon valokuvaaminen on paljon hankalampaa kuin Pepin. Ensinnäkin se innostuu kuvauksesta tahtoen päästä läheisempään kontaktiin kameran kanssa. Toisekseen mustasta otuksesta on varsin vaikeaa saada minkäänlaista lopputulosta. Salamakaan ei juurikaan paranna tilannetta. Viikonloppuna yritettiin saada ulkokuvia blogia varten. Päivän valo ei vaan nyt näytä riittävän alkuunkaan ainakaan pilvisenä päivänä ja Vieno näytti kuvissa pelkältä mustalta möykyltä. Valotusajan pidentäminenkään ei oikein toimi kun kuvattava ehtii joko hävitä kaukaisuuteen tai  lykätä nenänsä kameraan ennen kun kamera ehtii mukaan. On siis tyydyttävä salamakuviin kunnes aurinko taas paistaa tai vaihtoehtoisesti tulee kevät pilvienkin takaa kirkkaine päivineen.