Kummipoika 4v ja isoveli kävivät kyläilemässä. Koirat saivat kerrankin varmasti yllinkyllin rapsutuksia ja halailua osakseen. Pojat olivat varsin taitavia koirien lenkkeilyttäjiäkin.

Käytiin Vienon kanssa viemässä Peppi ja Kuopus kesätöihin parinsadan kilometrin päähän. Siellä riittää Pepille töitä mansikkamaan räkättirastaiden karkotuksen parissa. Kuopukselle oli luvassa muita maalaisaiheisia tehtäviä verkkojen soutamisesta kasvimaan kitkemiseen ja uuninpäällisen laatoituksesta taiteilijan valuapuna toimimiseen. Koiria maalaisympäristö tuntui viehättävän kovin. Kävivät innoissaan juoksemassa pitkin ja poikin pihapiiriä. Ja tutkivat tarkoin myös ulkorakennukset. Vienolle tulikin samalla melkoinen määrä autokyydin harjoittelua. Eipä silti, Vieno nukkuu käytännössä kaikki automatkat.

Vienolla oli ensimmäiset jälkiharkat. Aiemmin ollaan harjoiteltu vain kotioloissa. Hyvin hän ne namiruutu ja -jälki taas menivät. Namina kokeiltiin kokeneempien neuvosta kissan purkkiruokaa ja hyvin täytti tehtävänsä. Vieno teki työtä rauhallisen tasaiseen tahtiin. Saatiin neuvoksi vain varoa liiallista harjoittelua ettei hyvä alku hyydy. Jaksan vaan ihmetellä miten pieni pentu VOI tuollaista(kin) osata. :)

Iltariehuunsa Vieno ilmiselvästi kaipaa vertaista kaveria Pepin ollessa poissa. Keksiikin sitten kaikenlaista riiviöpuuhaa. Tavallisesti iltariehujat poistetaan pihalle telmimään ja purkamaan ylimääräistä energiaa, mutta nyt pitää keksiä muuta. Etsitään sitten kaikki talon tyhjät pahvipakkaukset ja vessaparirullan hylsyt  naminpiilotustehtäviksi tekemisen puutteeseen.


Kalastajan apuna

Kesätyön tuloksia. Taitaa tähänkin taloon tulla ruisleväntekijä!