Yksivuotissynttäreiden johdosta Vieno päätti ryhtyä pitämään ystäväkirjaa. Toivottavasti kaverit käy täyttämässä kans.

Nimi: Vieno Terttu Petunia
Lempinimi: Vinski, Vipu, Vipukka
Syntymäaika ja -paikka: Arillipäivänä 2007 Järvenpäässä
Perheenjäsenet: Kolme ihmistä ja Peppi
Harrastukset: Ihmisten etsiminen ja niiden jälkien haistelu. Oman ihmisen perässä kävely on myös varsin mukavaa: olohuoneesta keitiöön ja takaisin, sängyn viereen nukkumaan, saunan oven taakse odottelemaan... Menisin kyllä saunaankin, mutta kun mulla on niin paljona karvoja ja siellä on kuuma.
Lempiruoka: Ruoka, ruoka ja ruoka. Jos joku pitää valita, niin luut, mieluusti lihaisat
Lempijuoma: Vesi, myös kuravesi sopii
Lempikouluaine: Kaikki mitä saa tehdä oman ihmisen kanssa ja josta saa palkinnoksi herkkuja. Uusin kouluaine, koskeuskepin tökkääminen nenällä on kyllä tosi hauskaa.
Parhaat kaverit: Oma ihmiseni ja Peppi
Pidän eniten: No, omasta ihmisestäni tietysti. Hyvä homma kun se muistaa aina illansuussa tulla kotiin. Mukavaa on myös juosta Pepin perässä kun se leikkii  Hilman tai jonkun muun kaverinsa kanssa. Niillä on aina menossa joku monimutkainen kovaääninen vaanimis- takaa-ajoleikki, mutta minusta on kaikista lysteintä vaan juosta perässä.
Eniten inhoan: Nuoria haistelevia miehiä. Murisen ensin uhkaavasti ja jos eivät siitä vielä tokene, kalisutan hampaitani. Yhden yli-innokkaan nuoren miehen emäntä väitti minun tatuoineen nimeni herran päälaelle. Oli kuulema rupimuodostelmista päätellyt. Höh, siinähän luki: "Painu haistelemaan lyhtypylväitä. Idiootti!"
Mikä minusta tulee isona: En vielä tiedä kun on koulut kesken.
Lempimusiikki: En ole oikein musiikkikoiria, pidän enemmän lyhyistä ja yksiselitteisitä lausahduksista. Mielestäni paras on: "Saa ottaa".
Paras tv-ohjema/elokuva: En ole myöskään televisiota katselevaa sorttia. Mutta kun oma ihmiseni katselee telkkaria tai muuten istuskelee paikoillaan, lempipuuhaani on köllötellä sen varpailla.

Muutamia tunnelmakuvia riehakkaista synttäribileistä. Juhlat alkoivat riekkumissessiolla pihalla.

1428849.jpg
Synttärivieras Peepee

1428850.jpg
Synttärilahjani

1428858.jpg
Ja sitten syömään. Synttärikakku valmistusaineina kissanruoka, lihapullat ja siansaparot

1428852.jpg

1428854.jpg

1428856.jpg
Höh, se nytko se kakku jo loppui.

Kuten lastenjuhlissa kuluu, ilta päättyi riitelyyn. Vieno kyllästyi nuoreen miesvieraaseen ja aikoi antaa vieraalle köniin, joten päivänsankari vietti loppujuhlat portin takana.

Päivänsankari on nyt 63 cm ja 31 kg. Ihan koiran kokoinen yksivuotias.