Kummipoika lenkkeilyttää koiria.

Pepille iski päälle valeraskaus. Koko homma alkoi sängynalusen vartioinnilla. Keskellä yötä Peppi aloitti murinasession sängyn alla kun Vieno mukamas katsoi liian kauan sinnepäin. Todistettavasti Vieno ei  pyrkinyt eikä edes liikahtanut sinne tai muuhunkaan suuntaan. Sängynalunen täytettiin sitten laatikoilla vartioinnin vaikeuttamiseksi. Seuraavaksi Peppi alkoi etsiä pesäpaikkoja tuolien ja sohvien takaa sekä ryhtyi petaamaan parkettia ja sanomalehtiä pehmikkeeksi pesäänsä (kun piilottivat sen hyvän viltinkin...). Kuivasta ruisleivän kannasta tuli erinomainen pennun korvike. Ihmiset mokomat siirtelevät nojatuoleja ja sohvia hankalasti, niin ettei niiden taakse pääse enää kotista leikkimään.


Tämä on minun kotileikki. Parketti on juuri petattu hienosti. Pääsy kielletty Vienolta!


 Nuori herra Peepee kävi kylässä antamassa Pepille muuta miettimistä pesänrakennuksen lomassa.

Vienolla alkoi koulu, jota on nyt ehditty käydä neljän oppitunnin verran. Kouluun on tunnin ajomatka, mutta harrastuseten takia täytynee joskus nähdä vähän vaivaa. :)
Ensimmäinen koulukerta oli vanhempainilta jo ennen kuin Vieno tulikaan meille kotiin. Varsinainen koulu alkoi 13 viikon ikäisenä tokolla ja jälkikoulutuksella. Läksyjä ollaan jo saatu runsaasti. Kontaktin ottoa, luoksetuloa (suomeksi ja ruotsiksi!), seuraamista erilaiseten käännösten kera, istumista vierellä ja edessä, makkaran etsimistä maastosta..... Vienolla läksyjen teko sujuu hyvin, mutta ohjaajalla on pieniä hankaluuksia muistaa kaikki vinkit ja ohjeet joita koulussa tulee joka tunnilla roppakaupalla. Ope testasi Vienon luonnetta ensimmäisellä tapaamiskerralla. Rauhallinen koira, ottaa rohkeasti kontaktia vieraaseen, lyhyen haistelun jälkeen palaa oman ihmisensä luo, ei häslää turhia. Saimme ohjeeksi varoa pelästyttämästä Vienoa. Sen pitää aina itse saada käydä tervehtimässä vierasta.




Viimeisen viikon aikana Vieno on kasvanut Pepistä ohi sekä korkeudessa että painossa. Viime suununtaina Peppi painoi vielä 100g enemmän, mutta nyt Vieno on ohittanut yli kilolla  (16,7 kg). Paksun turkkinsa takia Vieno näyttää lisäksi selvästi jykevämmälle.


Laatikon aukaisutehtävä.....


...ja 2 sekuntia myöhemmin kinkku on löydetty. Peppi alkaa olla melkoinen mestari ajanvietetehtävien ratkojana.


Vieno askartelee tyhjään vessapaperirullan hylsyyn piilotetun nakinpalan kanssa. Nopeus ei ole vielä Pepin luokkaa.