Peppikin aloitti koulun. Yli yksivuotiaitten, murkkujen, ryhmässä. Käyttäytymiskuvauksen jälkeen emäntänsä (=kuopus) halusi aloittaa Pepin peruskoulutuksen. Kunnioitettava saavutus lukiolaiselta, jonka arki-illoista on jo neljä varattu musiikkiharrastukselle. :-O Peppi kävi aikanaan pentukoulua aikuisihmisen kera, kun emäntänsä ei soittonsa takia silloin päässyt mukaan, mutta nyt murkkuilija tuntuisi tarvitsevan uutta ryhtiä elämäänsä. Siis kouluun vaan. Ensimmäisellä tunnilla harjoittelivat ihan perusasioita, luoksetuloa, istumista, maahan menoa, sivulle tuloa ja seuraamista. Hetimmiten näyttää sille, että koulu tekee Pepille hyvää. Se on alkanut selvästi paremmin ottaa kontaktia. Kummallista sinänsä., koska noita samoja asioita on sen kanssa harjoiteltu kutakuinkin huonolla menestyksellä koko kesän ajan. Ne mitkä pentuna onnistuivat ihan mallikkaasti muuttuivat murkkuilun myötä EVVK:ksi. Mutta nyt into näyttää pikkuhiljaa palailevan. :)

Vieno on kasvanut edelleen topakasti. 20-viikkoisena painoa oli kertynyt reilut 20 kiloa ja korkeutta (epävarmalla mittanauha-kirja -mittausmenetelmällä) reilut 50 senttiä. Sopivissa mitoissa koiruus näyttää edelleen pysyneen. Tuuhean turkin aiheuttama pyöreys-efekti häviää turkin kastuessa kokonaan ja alta kuoriutuu honkkeli kakara.

852881.jpg

Piha-aidan portti todettiin sitten liian matalaksi. 80 cm on tähän menessä riittänyt hyvin. Peppi on kyllä hyppinyt yläpystyä tuttujen tullessa, mutta pysynyt aidan sisäpuolella. Nyt sitten ihmistuttujen norkoillessa aidan ulkopuolella rupattelemassa oli Pepille liikaa ja se hyppäsi portin yli mukaan rupattelemaan. Rupattelu jäi kylläkin lyhyeen ja Peppi palautettiin pikavauhtia aidan ja talon sisäpuolelle. Porttiin lisättiin korkeutta puolet lisää ja nyt taas koirat pysyvät tallessa. Toistaiseksi.